Speakers

Georgiana Coșoveanu

Senior Manager, Government & Corporate Affairs, Janssen, Johnson & Johnson Romania, Hackathon4Health Lead

Are o vastă experiență națională și internațională în domeniul sănătății, obținută prin poziții de conducere atât în sectorul public, cât și în cel privat. De aproximativ 10 ani, s-a alăturat echipei Johnson & Johnson România, Janssen - Companiile Farmaceutice ale multinaționalei americane, în prezent fiind membru al Echipei Executive de Conducere, Senior Manager Governmental & Corporate Affairs și Covid-19 Vaccine Janssen Country Lead Romania. Are diferite funcții de conducere în cadrul asociațiilor de business și comerț, precum și în industria farmaceutică inovatoare. La nivel european, este membră a comitetelor strategice ale companiei pentru Departamentul de afaceri guvernamentale pe regiunea EMEA, cu sediul la Bruxelles. Anterior, a ocupat pozitii de top management la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor (1999-2012).
Georgiana a contribuit la dezvoltarea sistemului de sănătate din România, la procesul de integrare a României în Uniunea Europeană, precum și la îmbunătățirea mediului de business și farmaceutic împreună cu autorități naționale, europene și organisme internaționale, prin gestionarea schimbărilor legislative în domeniul politicilor de sănătate și servicii de sănătate, inovație. digitalizare și eHealth, politica medicamentului și accesul pe piață, finanțare, asigurări sociale de sănătate, contractare și rambursare a asistenței medicale, business diplomacy, relații internaționale, strategice și afaceri europene în domeniul sănătății.
Este doctorand în Economie și Afaceri Internaționale, absolventă a Facultatii Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti și deține o diplomă de masterat în Instituţii şi Managementul Programelor Europene. Are studii postuniversitare cu specializări în Relații Economice Internaționale, Drept, precum şi studii executive avansate „Leadership în Sănătate” cu dublă diplomă Georgetown University şi George Washington University în Washington DC, USA. A fost research scholar pentru Berkeley California University și a publicat articole privind politici și finanșarea sistemelor de sănătate, împreună cu alți experți internaționali. Absolventă a Programului Senior Executiv în Managementul Inovației în Sănătate Mondială, EIT Health și a Seminarului pentru Lideri, Institutul ASPEN.
Energia, viziunea strategica, excelența, integritatea și diplomația sunt valori care o conduc atât în cariera profesională, cât și în viața personală.

Christian Rodseth

Managing Director - Greece, Cyprus, Malta, Poland & Romania at Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson
Christian are 20 de ani de experiență în industria farmaceutică. Este membru al familiei Janssen, companiile farmaceutice ale Johnson & Johnson din 2006, asumându-și cu succes poziții cu o responsabilitate din ce în ce mai mare. Din 2019, Christian a avut poziția de Lider al Strategiei Comerciale Globale, Hepatita și Terapeutica HIV. Înainte de acest rol, a fost Director General al Janssen România.
În timpul mandatului său în România, a fost președintele Asociației Companiilor Farmaceutice Inovatoare (ARPIM), reprezentând 29 de companii extrem de inovatoare și conducând strategia de îmbunătățire a accesului pacienților la medicamente inovatoare.

Prof. Dr. Viorel Jinga

Rector Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București
A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, promoția 1988, și este Profesor Universitar Doctor în Științe Medicale. medic primar în specialitatea Urologie în cadrul Clinicii Urologie de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” din București.
Având o vastă experiență atât ca medic practician, dar și în mediul administrativ, este membru activ al mai multor societăți științifice și profesionale naționale și internaționale, precum: Asociația Română de Urologie, Societatea Medicală Balcanică, Societatea Europeană de Ultrasonografie, Asociația Europeană de Urologie (EAU), Societatea Internațională de Urologie (SIU) și Asociația Americană de Urologie (AUA).
Începând din anul 2020 este Rector al U.M.F. ”Carol Davila” din București, un mare promotor și susținător al inovației și excelenței în domeniul medical pentru întreaga comunitate academică. Prin poziția de Rector face toate demersurile necesare pentru a oferi un mediu de formare și de cercetare care să stimuleze performanța și inovația centrate pe îmbunătățirea stării de sănătate în abordare holistică, pe starea de bine și pe calitatea vieții, oferind, în acest fel un răspuns adecvat și cuprinzător la provocările actuale și viitoare ale societății, marcate de îmbătrânirea populației, creșterea poverii bolilor cronice, digitalizare și inovație.

Conf. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidențial, Administrația Prezidențială a României

Absolventă a Facultăţii de Medicină şi doctor în Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, este medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. A lucrat în cadrul Institutului Național de Endocrinologie “C.I.Parhon” ca medic, cercetător, cadru didactic, iar în perioada 2006-2015 ca manager. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master „Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”. De asemenea, a urmat mai multe programe de perfecționare în management, de auditor în domeniul calității, de formator și expert în achiziții publice.
Dr. Diana Loreta Păun este membru în asociaţii profesionale naţionale şi internaţionale. A publicat studii şi lucrări științifice în reviste de specialitate recunoscute național și internațional, precum și lucrări în domeniul managementului sanitar. A participat ca director sau membru al echipei în proiecte de cercetare științifică naționale și internaționale precum și în proiecte educaționale și de formare continuă.
Dr. Diana Loreta Păun a fost numită Consilier de Stat la data de 1 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019 a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Conf. Dr. Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății

Pe 25 noiembrie 2021, profesorul Alexandru Rafila a fost numit ministru al Sănătății din România.
De asemenea, este sef sectie microbiologie a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si a fost sef al Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals" din Bucuresti, Romania.
A obținut diploma medicală în 1987 și a obținut titlul de doctor în microbiologie în 2004.
Dr. Rafila este președintele ales al Societății Române de Microbiologie și a fost secretar de stat, director general pentru sănătate publică și de mai multe ori consilier personal al ministrului sănătății. De asemenea, a deținut funcția de director la Institutul de Sănătate Publică din București. El este, de asemenea, președintele Comitetului Național de Certificare a Eradicării Poliomielitei.

Sebastian Burduja

Minister of Research, Innovation, and Digitalization

Sebastian I. Burduja este ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România și deputat în Parlamentul României. Deține un doctorat în economie (Summa Cum Laude, ASE București), un master în administrarea afacerilor (MBA) la Harvard Business School și un master în politici publice (MPP) la Harvard Kennedy School of Government. A absolvit Universitatea Stanford cu onoruri onoruri si merite deosebite.

A lucrat ca expert in dezvoltare la Banca Mondiala in Washington D.C. si a fost consultant al Dalberg, companie specializata in proiecte de țară. Este autor al cărților “Intre speranta si deziluzie. Democratie si anticoruptie in Romania postcomunista” (Curtea Veche, 2016) și „Planul pentru România - Șapte revoluții pentru o țară în care vrem să rămânem (Litera, 2020)

HE David Muniz

Chargé d’Affaires, a.i., Ambasada SUA în România

Însărcinatul cu afaceri, a.i. David Muniz a servit mai mult de 20 de ani în Departamentul de Stat.

Înainte de a ajunge la București, în iulie 2020, a fost secretar adjunct interimar pentru afaceri regionale și multilaterale în cadrul Biroului de combatere a terorismului, unde a ocupat și funcția de director al Oficiului pentru Afaceri Regionale pentru Asia de Sud/Centrală și Orientul Apropiat.

Anterior, a fost adjunct al șefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la Tirana, Albania, din iulie 2015 până în august 2018.

Ionuț Simion

Președinte, AmCham România
Ionuț Simion este preşedintele AmCham România și co-președinte al Comitetului de Fiscalitate din cadrul AmCham.
De asemenea, este vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali din România. Fiind unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali din România, din aceste poziţii, este implicat în discuţiile şi negocierile purtate cu autorităţile române pe marginea mai multor iniţiative legislative cu impact asupra mediului de afaceri din România.
Ionuţ Simion este Liderul Clients & Markets, precum și Liderul departamentelor de Prețuri de Transfer și Tax Regulatory and Strategy ale PwC România. Totodată, este Liderul serviciilor de Prețuri de Transfer și membru în Consiliul de Conducere al PwC în regiunea Europei Centrale și de Est. În perioada 2015-2021, a deținut funcția de Country Managing Partner PwC România.
De asemenea, Ionuţ este membru în boardul Junior Achievement România, organizație non profit de educație economică și antreprenorială, și al Romanian American Foundation (RAF). Ionuţ este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde deţine şi un doctorat în Economie.

Ștefan Iarca

Cofounder Rayscape (former Xvision)
Absolvent al Universitatii Politehnica Timisoara, Automatica si Calculatoare, in prezent sunt CEO si cofondator al Rayscape (Ex XVision), cu experienta in business-ul medical dar si in partea de fundraising si pitching (pentru investitori sau competitii).

Mai multe detalii curând