DA - Adrian Iacobini

Adrian Iacobini

Lector Universitar; Director - Clubul Sportiv Universitar ASE București

Adrian Iacobini este o figură remarcabilă în domeniul sportului și al managementului, deținând poziția de director la CSU ASE București și fiind partener în cadrul Neuromotrica (Performanță Umană).
Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul managementului, Adrian s-a specializat în dezvoltarea organizațiilor sportive, contribuind la transformarea lor în entități de top în acest sector. Din anul 2018 a fost acreditat ca tehnician nutritionist și a conceput mai multe programe de nutritie sportivă pentru sportivi de înaltă performanță din diverse ramuri.
Cu o viziune axată pe educație, nutriție și sportul de performanță, a fost inițiatorul unor proiecte inovatoare care au avut un impact semnificativ asupra comunității sportive.
Un aspect distinctiv al carierei lui constă în faptul că, în ultimii 5 ani, el a reușit să creeze o punte de legătură între lumea cercetării și cea a sportului. Cu pasiunea sa pentru inovație și progres, Adrian a promovat cu succes metode de lucru unice, cu efecte pozitive asupra mediului sportiv.

Alexandra Stănescu

Alexandra Stănescu

Medic primar Medicină de familie, Medic primar Dermato-venerologie; Doctor în științe medicale, Profesor Universitar, UMFCD

Sef Disciplina Medicina de Familie SUUMC "Dr. Carol Davila"
Coordonator medici rezidenti medicina de familie
Conducător de doctorat
Vicepreședinte comisia consultativă de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii "

DA - Alexandru Gradinaru

Alexandru Grădinaru

Lector - Universitatea Politehnică București

Profesor și cercetător la POLITEHNICA București și Universitatea din Padova, cu o vastă experiență în industrie, și cu un interes special de a transpune cercetarea și inovarea din domeniile de grafică pe calculator, inginerie software, sisteme multimedia, securitate cibernetică și sănătate digitală în produse de impact pentru educație și medicină.

Alexandru Scafa

Alexandru Scafa-Udriște

Medic primar Cardiologie; Doctor în științe medicale, Conferențiar Universitar, UMFCD

Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health

Medic primar in cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență din București este și Coordonatorul Centrului de Inovație și e-Health. Interesele sale profesionale s-au concentrat în principal pe cardiologia „de urgență”. Conferențiar Universitar din 2023 și conducător de doctorate, Dr. Scafa și-a concentrat atenția asupra cercetării, în special asupra inteligenței artificiale în cardiologie, cu un accent deosebit pe bolile cardiace ischemice. Consideră că posibilitățile de dezvoltare ale IA pentru a sprijini medicii și pentru a aduce beneficii pacienților sunt extraordinare și încă aflate într-o fază incipientă de dezvoltare. Desigur, limitele luării deciziilor și aspectele etice trebuie luate în considerare atunci când se utilizează algoritmi de inteligență artificială în practica medicală actuală. Interesul său actual se concentrează asupra beneficiilor potențiale ale aplicațiilor bazate pe IA și asupra oportunităților oferite de telemedicină pentru pacienții cardiaci, în completarea conceptului de medicină de precizie (personalizată).

DA - Alexandru Stefanescu

Alexandru Ștefănescu

Business Development Director - Amerilex

Alex Ștefănescu este în prezent director dezvoltare în cadrul companiei Amerilex, una dintre cele mai vechi și stabile companii românești de IT&C. În acest rol, focusul său constă în menținerea eficienței și profitabilității dar și prin extinderea ariei de servicii a companiei către domenii noi de activitate. Experiența din mediul academic dar și cea din domeniul de health&fitness au pus bazele unei abordări dinamice în planificarea strategică și dezvoltarea parteneriatelor existente acestea fiind aspecte cheie al rolului său, implicând soluționarea unor proiecte complexe și dezvoltarea de noi linii de business, contribuind la creșterea companiei și la dezvoltarea parteneriatelor atât publice cât și private.

Alin-Bujan-videomedicina.ro_ - Alin MB

Alin Bujan

Director Executiv - Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC)

Peste 16 ani de experiență în coordonarea proiectelor asociațiilor de pacienți - de la proiecte de suport direct pentru pacienți, campanii de conștientizare a afecțiunilor cronice, dezvoltare de instrumente digitale în sănătate.

DA - Tegzes Alin

Alin Tegzeș

Avocat - TGZ Legal

Fondatorul cabinetului TGZ Legal, specializat în dreptul afacerilor, drept comercial și civil. Limbi străine cunoscute la nivel avansat: germană și engleză.
Cu o vastă experiență în aceste domenii, fiind implicat în mai multe tranzacții complexe de tip M&A, dl. Tegzeș Alin a asistat atât clienți străini cât și români, fie ei corporații mari, sau IMM-uri la încheierea multiplelor tranzacții cu succes.
Datorită parteneriatului cu Aptiq Global, TGZ Legal a devenit un cabinet de avocatură de tip “one stop shop” oferind servicii juridice complete și integrate mediului de business.

Alexandrescu_Mariana_Anca_Mentor

Anca Alexandrescu

Consilier - Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei

O experienta de 15 ani in domeniul asigurarilor de sanatate la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in cadrul departamentului IT. Am participat activ la implementarea sistemului informatic al asigurarilor de sanatate atat la nivel local cat si la nivel national asigurand suport tehnic pentru utilizatorii desemnati pentru operarea in sistemul informatic.
Experiența de peste 10 ani în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă pentru implementarea sistemelor informatice.
Participare echipa Task-force implementare proiecte PNRR-digitalizare in calitate de manager naliza de business.
Experienta in programare (C++, PL-SQL).

DA - Andreea Arsene

Andreea Arsene

Farmacist primar; Doctor în științe medicale, Profesor Universitar, UMFCD

Profesor la Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila București, șeful disciplinei de Microbiologie Generală și Farmaceutică și farmacist clinician la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București. Absolventă a unui doctorat în farmacie (2008), cu un master în biotehnologie (2016) și certificatul de abilitare (2018), prof. Arsene are peste 250 de lucrări științifice publicate, 131 indexate WOS, H index 20 și 1559 citări. Domeniile sale principale de cercetare includ patogenitatea microbiană, rezistența la antibiotice și mecanismele moleculare ale medicamentelor. Prof. Arsene este Redactor-șef al Revistei Farmacia, singura publicație științifică din domeniul farmaceutic indexată și cotată WOS, IF=1.4/2023.

DA - Andreea Purcaru

Andreea Purcaru

Head of Operations - Rayscape

Andreea Purcaru este Head of Operations in cadrul Rayscape, un start-up romanesc de tehnologie ce dezvolta algoritmi de inteligenta artificiala pentru analiza imaginilor medicale, ajutând astfel medicii radiologi sa fie mai rapizi si mai preciși.
Cu un background in zona antreprenoriala, Andreea a colaborat de-a lungul timpului cu mai multe start-upuri de tehnologie si acceleratoare tech. In ultimii 5 ani si-a adus contribuția in cadrul Rayscape, ajutând la transformarea unor idei îndrăznețe in produse implementate in peste 12 tari si 150 de instituții medicale.

Andrei-Muraru - Andrei Muraru

Andrei Muraru

CEO - Alchemy Data

Andrei este un pasionat entuziast al datelor, căruia îi place să își împărtășească cunoștințele și pasiunea pentru date și automatizare cu ceilalți. Cariera sa include roluri precum Arhitect Senior de Soluții la Amazon Web Services, Manager de Inovație în Big Data la Belron UK, precum și Manager de Livrare a Datelor și Arhitect de Date Enterprise la Avon.

În prezent, Andrei este fondatorul și CEO-ul Alchemy Data, un startup românesc care conduce transformarea digitală, împinge limitele capacităților datelor și aliniază strategiile de afaceri cu soluții bazate pe date.

DA - Andrei Nae

Andrei Nae

ESG - Sustainability Expert - Banca Comerciala Romana

Andrei este un consultant cu peste 15 ani de experiență interdisciplinară în finanțe și management, oferind expertiză în banking, asset management, ESG, consultanță în tranzacții energetice și transformare organizațională. A lucrat îndeaproape cu corporații multinaționale din sectoare cheie și a oferit sprijin strategic antreprenorilor și instituțiilor publice. În rolul actual de Expert ESG, Andrei se concentrează pe facilitarea finanțării pentru decarbonizarea economiei naționale și implementarea inițiativelor de transformare sustenabilă. Experiența sa include mentorship în programe de accelerare și participări active în Hackathon4Health, promovând inovația și dezvoltarea impactului social.
DA - Antonio Enache

Antonio Enache

CEO & Founder - Sense4FIT

Antreprenor cu 18 ani de experiență în domeniile wellness, sănătate și fitness. Antonio și-a construit o carieră de succes prin lansarea și dezvoltarea de afaceri dedicate susținerii oamenilor pentru a duce o viață mai sănătoasă. Fiind un Coach de Afaceri licențiat, Life Coach și Master Trainer în Fitness, cu peste 40 de certificări internaționale, a ghidat peste 2.000 de antreprenori în industria wellness și este invitat să vorbească la evenimente internaționale.
În 2022, Antonio a fondat Ecosistemul Sense4FIT, un startup bazat pe tehnologie, care câștigă rapid popularitate pe piața de fitness și wellness din Europa de Est. Aplicația Sense4FIT a companiei este una dintre cele mai avansate platforme de fitness online, oferind provocări unice și caracteristici bazate pe comunitate pentru a menține utilizatorii motivați. La începutul anului 2025, aplicația va lansa modulul său AI Coach, care va oferi sprijin personalizat, bazat pe inteligență artificială, pentru a ajuta utilizatorii să-și atingă obiectivele eficient.
Dincolo de platforma digitală, Sense4FIT operează și o franciză de săli de fitness boutique, oferind o experiență premium și accesibilă de fitness. În fiecare an, Sense4FIT reunește comunitatea prin Sense4FIT Summit – cel mai important festival de fitness din Europa de Est și unul dintre primele trei din Europa, atrăgând entuziaști, experți și lideri din industrie.
Antonio și echipa sa de la Sense4FIT sunt dedicați să facă fitness-ul accesibil și sustenabil pentru toată lumea, construind un ecosistem de sprijin care îi ajută pe oameni să rămână constanți în călătoria lor de wellness. Viziunea este clară: redefinirea experienței de fitness și crearea unei comunități în care un stil de viață activ să fie un obicei durabil, nu doar un obiectiv.

DA - Beatrice Mahler

Beatrice Mahler

Medic primar Pneumolog; Doctor în ştiințe medicale, Conferențiar Universitar, UMFCD

Manager - Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

Activitatea sa de cercetare acoperă mai multe domenii, incluzând tuberculoza, poluarea și infecțiile respiratorii, având numeroase publicații în reviste internaționale de impact. Cele 59 de articole ale sale, indexate în Web of Science, au acumulat peste 153 de citări și au contribuit la un indice h de 8, cu un FCIAP de 58.503. Dr. Mahler a fost membră în 10 echipe internaționale de cercetare, a colaborat în cadrul a două granturi naționale de cercetare, a condus două proiecte internaționale și trei proiecte naționale. Contribuțiile sale academice internaționale se extind și la rolul de recenzor pentru reviste prestigioase afiliate la DOVE, MDPI și Taylor & Francis, având la activ 58 de recenzii.
Din decembrie 2017, Dr. Mahler ocupă funcția de Director al Institutului de Pneumologie Marius Nasta (IPMN), implicându-se activ în proiecte pentru diagnosticarea și tratamentul pacienților cu tuberculoză și coordonând proiecte naționale și internaționale de tuberculoză în cadrul institutului. De asemenea, a jucat un rol activ în întâlnirile de delegație ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), având ca scop reformarea rețelei de pneumologie din România, în special în ceea ce privește serviciile de sănătate, resursele umane, diagnosticul de laborator și supravegherea epidemiologică. Un alt focus al cercetării sale este poluarea aerului și impactul acesteia asupra pacienților cu boli pulmonare și infecții respiratorii.
Dr. Mahler a contribuit, de asemenea, la domeniul comunicării medic-pacient, cu observațiile sale culminând în publicarea cărții Comunicarea Medic-Pacient: În Cuvinte și Dincolo de Ele la Editura Humanitas.
În rolul său managerial la IPMN, obiectivele sale principale au inclus revitalizarea echipei medicale a institutului, 50% dintre medicii angajați în ultimii șase ani fiind tineri specialiști, și dezvoltarea departamentului de cercetare prin consolidarea resurselor umane și stimularea colaborărilor cu centre de cercetare din întreaga lume, inclusiv din Africa de Sud, Germania și Italia.

DA - Brandusa Bitel

Brândușa Bitel

Director Adjunct Directia Cercetare Dezvoltare Inovare - UMFCD

Dr. Brândușa Bitel este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" și în prezent ocupă funcția de Director Adjunct al Departamentului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare al aceleiași universități.
Din martie 2023, este reprezentanta universității la Bruxelles, printr-un protocol cu Ministerul Cercetării, Digitalizării și Inovării, având rolul de a crește numărul parteneriatelor europene și internaționale.
Cu 18 ani de experiență în managementul cercetării clinice, 15 ani de antreprenoriat și dezvoltare de afaceri în biotehnologie și un doctorat în desfășurare pe tema managementului infrastructurilor de cercetare, aduce o contribuție diferită, nouă și importantă la dezvoltarea Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al UMFCD.

DA - Carmen Mihai

Carmen Mihai

Manager cluster - Cluster IMAGO-MOL

Carmen Mihai este cluster manager al Clusterului IMAGO-MOL de peste 6 ani, facilitand colaborari si proiecte de invoare pentru membrii ecosistemului medical din regiunea Nord-Est. Are o experienta de peste 20 de ani in managementul de proiecte, atat in mediul neguvernamental cat si in zona de consultanta. In prezent este implicata in proiecte dedicate facilitarii implementarii conceptelor si modelelor de buna practica in domeniul medicinei personalizate si de precizie, transformarii digitale in sanatate pentru spitale si alti furnizori de servicii medicale, dezvoltarii cadrului pentru EHDS in Romania, sustinerii startupurilor medicale in fazele de preaccelerare si accelerare.

DA - Carmen Orban

Carmen Orban

Medic primar ATI; Doctor în știinte medicale, Profesor Universitar, UMFCD

Consilier de Stat - Cancelaria Prim-ministrului

Prof. Dr. Carmen Orban a fost numită Consilier de Stat în domeniul sănătății în iunie 2023, deoarece este o personalitate a lumii medicale. Ea este un far al progresului în comunitatea din domeniul sănătății, pledând cu ardoare pentru remodelarea și inovarea sistemului. Viziunea ei se extinde dincolo de limitele asistenței medicale tradiționale, îmbrățișând telemedicina, medicina personalizată și strategiile de îngrijire preventivă.
De la terminarea facultății a avut o carieră medicală constantă, având o creștere fiziologică de la medic rezident până la medic primar, lucrând tot timpul la patul pacientului și a fost de la început cadru universitar, fiind astăzi Profesor Universitar, Șeful Clinicii de Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.
În paralel cu cariera medicală și cea didactică, a desfășurat activitate managerială constantă, fiind manager atât în sistemul privat cât și în cel public. A fost managerul unor spitale extrem de complexe din sistemul de stat, timp de 2 ani la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri și peste 8 ani la Institutul Clinic Fundeni, după care a virat în sistemul privat fiind managerul Grupului Policlinico Di Monza, Grup format din patru spitale.
Unul dintre spitalele acestui Grup, Spitalul de Oncologie Monza, a fost proiectul integrat al doamnei profesor, dezvoltat și construit de la 0 și care a funcționat încă din prima zi de la deschidere, iar după primul an de activitate, după un succes foarte mare, a fost vândut Grupului turcesc Memorial.
Prof Dr Orban îmbină armonios atât activitatea medicală cât și pe cea managerială, având ca deziderat siguranța pacientului.
Ea este membră a nouă comitete științifice naționale și a trei grupuri de cercetare științifică și un vorbitor principal la numeroase evenimente. Ea prezintă o activitate publicistică prolifică, publicațiile ei nu numai că servesc drept resurse de neprețuit pentru colegii clinicieni și cercetători, ci și catalizează progrese transformatoare în îngrijirea pacienților și educația medicală.

Cătălin Buciumeanu (1)

Cătălin Buciumeanu

Președinte - Centrul de Strategii Avansate

Fondator al Centrului de Strategii Avansate,
Lector invitat al Colegiului Național de Apărare,
Lector invitat al Institutului Diplomatic Român în perioada 2009-2011,
Lector asociat al Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, Ministerul Culturii 2009-2011,
Consilier în cadrul Departamentului Cultură și Culte al Administrației Prezidențiale în perioada 2005-2011,
Masterat în Istoria și circulația ideilor filosofice – Facultatea de Filozofie, Universitatea București,
Coordonator al programului postuniversitar Intelligence Economic International www.int-e.ro , derulat în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

DA - Cristian Radulescu

Cristian Rădulescu

Co-Fondator - MedRadar

Inovator cu experiență în domeniul sănătății, cu peste 20 de ani de conducere în industria healthcare. În ultimul deceniu, am condus proiecte strategice și de transformare digitală în Europa Centrală și de Est, supervizând proiecte de consultanță de management, care au îmbunătățit impactul și rezultatele pentru clienti. Experiența în transformarea digitală și luarea deciziilor bazate pe date ma face un mentor valoros pentru participanții Hackathon4Health care doresc să dezvolte soluții de ultimă oră pentru provocările de astăzi în domeniul sănătății.

DA - Cristina Berteanu

Cristina Berteanu

Medic primar ATI; Doctor în științe medicale

Director Medical - Memorial Healthcare Romania

A fondat Societatea Română de Anestezie Regională și Analgezie Postoperatorie și a fost secretar general. A organizat numeroase conferințe naționale cu participare internațională. Împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, a organizat cursuri practice de anestezie regională pentru toți anesteziștii din România.
De asemenea, a introdus analgezia epidurală în obstetrică. A avut o activitate îndelungată în managementul spitalicesc, începând ca Director Medical la Spitalul Bagdasar și, ulterior, pentru mulți ani în sectorul privat. În decursul a zece ani, a construit un lanț de clinici oncologice Neolife (două în București, patru în Vâlcea, Brăila, Brașov și Iași).
Este unul dintre directorii unui proiect de cercetare bazat pe un consorțiu format din 10 instituții, intitulat Crearea și operaționalizarea unui Centru Național pentru dezvoltarea cercetării în oncologie (proiect PNRR, Pilonul III, secțiunea XV), având ca obiectiv îmbunătățirea managementului pacienților oncologici prin dezvoltarea unor programe integrate bazate pe cele mai recente progrese în medicina personalizată, telemedicină, caracterizarea moleculară a tumorilor, sisteme de imagistică și inteligență artificială.
A fost consilier pentru Ministrul Sănătății și evaluator de proiecte la Comisia Europeană. A făcut parte din grupul de experți care a elaborat Planul Național de Combatere a Cancerului și am contribuit la dezvoltarea a opt legi care sprijină pacienții oncologici.
Este membru în comitetul de organizare al HealthTech Forum.

Daniel Slavenie

Daniel Slăvenie

CEO - Limitless Agency

Cu peste 15 ani de expertiză solidă în marketing digital și antreprenoriat, Daniel Slăvenie este în prezent CEO al Limitless Agency, una dintre cele mai mari agenții de marketing online din România.
Pasionat de tehnologie și dezvoltare de soluții pentru business, Daniel a devenit între timp și investitor în companii de tech (cum ar fi Termene.ro cea mai mare platformă de business intelligence din România) și din alte domenii.

DA - Doina Draganescu

Doina Drăgănescu

Farmacist primar; Doctor în farmacie, Profesor Universitar

Decan - Facultatea de Farmacie, UMFCD

Absolvent al facultatii de Farmacie, farmacist primar specialitatea Farmacie generala, membra a comisiei de bioetica a medicamentului si a dispozitivelor medicale, aplicatii ale stiintelor fundamentale in domeniul farmaceutice. Implicata in proiecte dedicate dezvoltarii resurselor umane, utilizarii medicamentelor radiofarmaceutice,

Dumitru_Cristian_Tranca

Dumitru-Cristian Trancă

Dr. Ing.; Șef de Lucrări

Prodecan - Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB

În prezent Șef de Lucrări în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din UPB, unde și-a finalizat studiile în domeniul calculatoarelor. Domeniul său principal de interes este proiectarea, dezvoltarea și programarea dispozitivelor medicale și industriale parte a Internet of Things. Cristian a lucrat în multiple proiecte de cercetare și dezvoltare realizate alături de cercetători de la INFLPR și Spitalul Universitar Elias unde a proiectat și implementat partea tehnică a experimentelor și dispozitivelor construite de echipă. El este pasionat de domeniul medical și dorește să îmbine cât mai productiv cele două domenii, în acest moment urmând studii de perfecționare de Master în domeniul Neurobiologiei.

Edd TSM - Eduard Andrei

Eduard Pletea

Vicepresedinte - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN)

Am experienta de 10 ani in multinationala in Credit&Collections, de 2 ani si jumatate am calitate de VP dar si de CEO al Asociatiei APAN in care tin legatura cu partenerii Asociatiei, cu donatorii, cu voluntarii, cu pacientii; organizez anual 4 evenimente majore dedicate persoanelor cu scleroza multipla dar si evenimente locale; am experienta in project management, in negociere, in bugetare financiara si forecastare; stabilesc o strategie de proiecte/an, de comunicare a lor; caut variante alternative de finantare;

DA - Flavia Husar

Flavia Husar

Chief Innovation Officer - Innovation Labs

Product Manager - FLOWX.AI

Flavia a început ca programator frontend în 2013, si a făcut tranziția într-un rol de design de UX și UI în 2017. A devenit manager de oameni pentru 7 persoane în 2018 și apoi a angajat, a crescut și a menținut o echipă de 50 de oameni de produs, designeri și programatori, de la junior la senior până în 2023. Între timp, ea a crescut într-o poziție de Product Manager din 2020 pentru diverși clienți și deținea mai multe produse software enterprise.
Din 2014, face și parte din echipa de bază a Innovation Labs, cel mai mare pre-accelerator pentru startup-uri tehnologice din România, acționând acum ca co-fondator și mentor.
Folosind această experiență, ea s-a alăturat startup-ului românesc FlowX.AI ca Product Owner, crescând acum alături de echipa de Engineering unul dintre cele mai promițătoare produse AI pentru modernizarea aplicațiilor pentru întreprinderi.

Poza FR hackaton - Flaviana Rotaru

Flaviana Rotaru

Presedinte - RoHealth

Membru fondator și președinte al Asociației ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie, precum și coordonator al MEDRO, Rețeaua Română de Clustere Medicale, contribuie activ la dezvoltarea sectorului medical și de bioeconomie. Este membru în Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Cercetării și expert în dezvoltarea afacerilor, cu peste 23 de ani de experiență în atragerea de fonduri la nivel național și internațional. A facilitat proiecte cu finanțare de peste 300 milioane EUR și, ca antreprenor cu peste 20 de ani în domeniu, sprijină creșterea IMM-urilor în România.

Dr Pavelescu Flavius_US photo 2 - Flavius Pavelescu

Flavius Pavelescu

Medic Primar Medicina de Familie

Medic Coordonator Proiecte Medicale - Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

Coordonator proiecte medicale in cadrul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) ce aduce alaturi expertiza si experienta din zone diverse si complementare ale sistemului medical romanesc - programe de suport pentru pacienti la nivel national, aplicatii sofware pentru pacienti, acreditarea serviciilor medicale spitalicesti, codificare DRG in spitale, studii statistice si management spitalicesc, medicina de familie, autorizare servicii medicale in cadrul Directiei de Sanatate Publica, coordonare servicii medicale in cadrul spitalelor publice - director medical, coordonare servicii medicale in cadrul centrelor de permanenta de medicina de familie – coordonator medical.

DA - Florentina Furtunescu

Florentina Furtunescu

Medic primar Sănatate publică și management; Doctor în științe medicale, Profesor Universitar

Prorector UMFCD

Medic cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, in principal in institutii publice centrale, dar si in colaborari/parteneriate cu organizatii internationale si cu societatea civila.
Poate contribui in special in domeniile legate de preventia in principalele boli netransmisibile, masurarea rezultatelor interventiilor din domeniul sanatatii, integrarea si dezvoltarea inovatiilor in acord cu organizarea generala a sistemului de sanatate din Romania si cu principiile echitatii, acoperirii universale si sustenabilitatii, sanatate mintala si calitatea vietii.

DA - Gabriel Saramet

Gabriel Șaramet

Farmacist primar; Doctor în științe medicale, Profesor Universitar, Prodecan Facultatea de Farmacie, UMFCD

Profesor Tehnologie farmaceutica si Biofarmacie; Comunicare cu Pacientul. Experiență în domeniul educațional, farmaceutic, administrație centrală, regulatory și legislație farmaceutică, comunicare cu pacientul, navigare pacienți.

53179_20190219_SAIT 151st Individual Portrait & Group AND 1-150t

Gamze Galles

Information Management Officer – U.S. Embassy Bucharest, Romania

Cu o experiență de peste 18 ani, doamna Galles ocupă în prezent funcția de Ofițer de Management al Informațiilor la Departamentul de Stat al SUA, fiind staționată în București, România. Cu o pasiune puternică pentru inovația în afaceri, ea este dedicată utilizării soluțiilor digitale pentru a optimiza procesele și a crea un impact semnificativ în cadrul organizațiilor.
Ileana_Mardare_Mentor_432x654px

Ileana Mardare

Medic primar Boli Infecțioase; Doctor în știinte medicale, Şef de Lucrări Management și Sănătate Publică, UMFCD

Medic cu experiență clinică, managerială și didactică, bun cunoscător al modului de funcționare a sistemului de sănătate din România, din mai multe perspective - furnizor de servicii de sănătate, manager, reprezentant al finanțatorului, participant la elaborarea de politici publice, cercetător, mentor (participant la toate edițiile Hackathon4Health) și, nu în ultimul rând, pacient.
Domenii în care aș putea acorda suport echipelor aflate în competiție:
• identificarea nevoilor reale ale pacienților pentru un anumit tip de servicii
• identificarea potențialilor beneficiari ai soluției propuse
• integrarea soluției propuse în sistemul serviciilor de sănătate
• posibilități de monetizare, perspective de dezvoltare
• aspecte etice și legale.

Ion Gheorghe Petrovai

Ion-Gheorghe Petrovai

Medic, Director de inovare și co-fondator la FreshBlood HealthTech (parte din Asociația INIT) - EITHealth RIS HUB

Activ de peste 20 de ani în domeniul business-ului medical, cu responsabilități și impact în multiple companii multinaționale și ulterior în proiecte antreprenoriale.
Din 2016 s-a concentrat pe îmbunătățirea asistenței medicale prin inovare, sprijinirea startup-urilor și a proiectelor inovatoare în calitate de co-fondator al FreshBlood HealthTech
Cadru didactic asociat la Departamentul de Sănătate Publică al Universității "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca.
Consultant în dezvoltare de afaceri pentru proiecte bazate pe tehnologie în domeniul sănătății.

Iulian Nastasa

Iulian Năstasă

Asistent Universitar Drd. Inginer

Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal (D.P.O) - UMFCD

Specialist in confidentialitatea si securitatea datelor personale. Detine certificari internationale in privacy si cybersecurity precum: CDPO, CEH, CISA, CISSP, Auditor ISO 27001:2022, CHFI, CISO, IRAF

A

Loredana Mihăescu

Deputy CEO - Junior Achievement Romania

Loredana face parte din echipa Junior Achievement România începând cu 2012. În acest timp a gestionat granturi de la fundații private globale și naționale (MetLife Foundation, Fundația Vodafone România, Raiffeisen Bank, Samsung) axate pe inovare și incluziune socială.
Ea are, de asemenea, experiență în dezvoltarea conținutului și proiectarea instrucțională pentru adaptarea digitală și tranziția coordonată a conținutului pentru uz digital (module LMS și SCORM).
Este absolventă a Programului de Inovare Socială și Management dezvoltat de Academia ONG și Universitatea din Viena, iar studiile sale includ masterat și licență la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației în domeniul Management Educațional și Formarea formatorilor.

DA - Lucian Ciocan

Lucian Ciocan

Medic dentist; Doctor în științe medicale, Conferențiar Universitar, UMFCD

Dr. Ciocan a absolvit Facultatea de Medicină Dentară U.M.F. “Carol Davila” București în 2002. Între 2002 și 2005 s-a specializat în Chirurgie Orală. În 2004 a absolvit examenul de Licență de Masterat în Biomateriale al Universității Politehnica din București iar în 2011 a susținut Teza de Doctorat “Studii de interfață privind biointegrarea implantelor endoosoase” în cadrul U.M.F. “Carol Davila” București. În anul 2012 a absolvit Programul de 2 ani de Educație Medicală Continuă al Universității din New York “Concepte curente ale Medicinei Dentare Americane – Estetică și Reabilitare Orală”. Din 2002 și până în prezent face parte din Departamentul de Tehnologia Protezelor a Facultății de Medicină Dentară U.M.F. “Carol Davila” și practică reabilitări orale complexe în cadrul Clinicii Nicolescu-Agatstein Dental Clinique din București.
Domenii de interes: materiale în stomatologie, tehnologie dentară digitală, protetică și robotică dentară.

luminita - Luminita Valcea

Luminița Vâlcea

Director Executiv - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC)

Specialist in comunicare in sanatate

Luminita crede cu tărie ca schimbarea politicilor de sanatate vine de multe ori din exterior si de aceea ONG-urile au un rol vital. S-a implicat inca din 2009 in creșterea Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afectiuni Cronice. Are o experiență de peste 15 ani in comunicare in sanatate, fiind inițiatorul multor campanii de comunicare pentru pacienti.
A susținut numeroase traininguri de comunicare medic-pacient, a scris și implementat proiecte de dezvoltare organizațională și a fost implicată în proiecte europene.
Luminita crede ca tehnologia este esentiala pentru lumea medicala si pentru pacienti, sustinand start-up-uri si aplicatii dedicate pacientilor.
A absolvit un Masterat în Relații Publice și Comunicare în cadrul SNSPA și doctoratul cu tema Comunicare în sănătate la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa” din Iași.

Mihaela Onofrei

Mihaela Onofrei

PhD
CEO & Co-Founder
 - Apollo AI Technologies

Mihaela Onofrei este specialistă în soluții de inteligență artificială pentru profesioniștii din domeniul sănătății, concentrându-se pe dezvoltarea de instrumente digitale care asistă cadrele medicale. Cu o experiență semnificativă în acest sector, a coordonat proiecte inovatoare ce facilitează accesul rapid la informații medicale, contribuind la reducerea erorilor și optimizarea îngrijirii pacienților. Mihaela este dedicată dezvoltării unor soluții inteligente care sprijină medicii și farmaciștii în activitatea lor zilnică, ajutându-i să se concentreze mai mult pe nevoile pacienților și să ofere îngrijiri de înaltă calitate prin tehnologie avansată.

MihaiBran_poza - Mihai Bran

Mihai Bran

Medic primar Psihiatru, Spitalul Clinic Colțea

Co-fondator hilio.com

Psihiatru

Psihoterapeut

Antreprenor

DA - Mircea-Sebastian Serbanescu

Mircea-Sebastian Șerbănescu

Medic primar anatomie patologica; Doctor în științe medicale, Doctor în informatică, Conferențiar Universitar, UMFCV

Specialist cu dublă formare, doctor în medicină și informatică, activez ca medic anatomopatolog la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și conferențiar universitar la catedra de Informatică Medicală și Biostatistică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Am o vastă experiență în cercetare, concentrându-mă pe big data, procesarea imaginilor și rețele neuronale de tip deep learning și anatomie patologică digitală. Ca antreprenor, dezvolt soluții web și platforme integrate, contribuind la progresul tehnologic în domeniul medical.

DA - Nirvana Alina Popescu

Nirvana Popescu

Profesor Universitar Dr. Ing. - Universitatea Politehnica Bucureşti

Nirvana Popescu este Profesor Universitar la Universitatea Politehnică din București, în cadrul Departamentului de Calculatoare. A obținut diploma de Inginer din partea aceluiași departament, urmată de studii de masterat și doctorat în domeniul inteligenței artificiale și roboticii.
La UPB, este liderul Laboratorului de “Dispozitive medicale reconfigurabile de încredere ridicată” și coordonează proiecte de cercetare în domeniul roboticii pentru reabilitare medicală și a senzorilor medicali portabili.
Domenii de interes în cercetare: învățare automată, sisteme inteligente, logică fuzzy și control, sisteme eHealth, sisteme critice inteligente, roboți cognitivi și autonomi, calculatoare reconfigurabile.

DA - Oana Voinea

Oana Voinea

Medic primar Anatomie Patologică; Doctor în științe medicale, Asistent Universitar, UMFCD

Șef al laboratorului de farmacotoxicologie experimentala în Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino, București. Cea mai recenta preocupare o reprezintă dezvoltarea unei Rețele Naționale de Sindrom Lynch, care să servească drept calapod pentru o rețea națională de oncogenetică, armonizând direcțiile de dezvoltare cu Planul National de Combatere a Cancerului, respectiv legea 279/2022
Experienta didactica univeristara a dnei dr OCV dateaza din 2014, an din care a pregatiti numeroase serii de studenti, mulți dintre acestia devenind inspirati fie spre teze de licenta care au abordat aceasta specialitate, fie prin optiunea exprimata în urma concursului de rezidentiat.
Societatea Română de Sindrom Lynch, fondata alături de Dl Lt.Col Doctor ȘL Lucian Eftimie, medic primar anatomopatolog, sef al departamentului de anatomie patologica al SUUMC, Dl ȘL Dr Adrian Dumitru, medic primar anatomopatolog SUUB și dl dr Teodor Constantin, specialist oncolog în Institutul National de Endocrinologie Parhon, are ca principal obiectiv optimizarea managementului diagnostic, terapeutic si de screening al pacientilor cu sindrom Lynch din Romania prin numeroase axe:
1. Seria de webinarii „Sindromul Lynch de la teorie la practica” care a ajuns in iarna la cea de a 4-a editie
2. Ghid introductiv in sindromul Lynch penru mediic si pacienti
3. Rețeaua naționala de sindrom Lynch
4. Registrul National de Sindrom Lynch

DA - Raluca Prodan

Raluca Prodan

CEO - Longevity Clinic

Raluca Prodan este pionier în medicina personalizata și longevitate in Romania avand o experienta de 15 ani in domeniul geneticii. In cadrul companiilor pe care le gestioneaza, accentul se pune pe testarea genetică avansată ce ofera soluții inovatoare in sfera interventiilor anti-îmbătrânire și a asistenței medicale preventive.
În calitate de Presedinte al Asociației pentru Genetică și Medicină Personalizată și Ambasador al României pentru HealthGevity Nation, ea este dedicată promovării cercetării genetice și soluțiilor de îngrijire medicală accesibile. Munca ei face legătura între știința de ultimă oră și aplicațiile din lumea reală, având ca scop îmbunătățirea calității vieții și extinderea vitalității.
Expertiza Ralucăi, abordarea vizionară și angajamentul față de sănătatea publică o fac un mentor inspirator pentru tinerii studenți. Cunoștințele ei profunde în genetică, medicină personalizată și antreprenoriat oferă perspective valoroase, în timp ce pasiunea ei pentru educație promovează un mediu de învățare favorabil pentru viitorii lideri în domeniul sănătății și științei.

Robert Ancuceanu (1)

Robert Ancuceanu

Farmacist primar; Doctor în farmacie, Profesor Universitar, UMFCD

Prodecan - Facultatea de Farmacie din Bucureşti

Robert Ancuceanu este profesor şi prodecan în cadrul Facultăţii de Farmacie din Bucureşti. Cu un doctorat în farmacie, un masterat în biostatistică şi licenţă în drept, a lucrat în diferite domenii farmaceutice, de la cel academic la cel industrial şi în cadrul autorităţilor de reglementare. A creat primele cursuri de instruire în domeniul afacerilor reglementare farmaceutice din România. A publicat 105 articole ştiinţifice indexate ISI, este autor a două cărţi şi co-autor la alte patru ; h-index 32 (ISI Clarivate). Este pasionat de biostatistică, analiză de date (și machine learning, incluzând deep learning), chemoinformatică și bioinformatică.

Roxana nedelcu

Roxana Nedelcu

Medic primar dermato-venerologie; Doctor în știinte medicale, Conferențiar Universitar, UMFCD, Clinica Derma360

Roxana Nedelcu este medic primar dermatolog și conferențiar universitar fiziopatolog, demonstrând un interes profesional deosebit în ultimii 10 ani pentru conectarea dintre mediul antreprenorial din domeniul sănătății, inovarea și cercetarea îndeosebi în sfera dermatologiei, precum și mediul academic, fiind pasionată de latura didactică a meseriei. Acest interes a fost dublat de eforturi și implicare semnificative atât pentru perfecționarea profesională continuă, cât și prin participarea ca membru/director/responsabil în peste 10 proiecte din domeniul cercetării și inovării, antreprenoriatului și educației. Printre cele mai reprezentative experiențe se numără obținerea bursei Fulbright pentru a participa ca visiting professor la University of Rochester în anul academic 2021-2022 și fondarea Clinicii Derma360 din București în anul 2015.

Rozalina Lapadatu

Rozalina Lăpădatu

Economist

Președinte - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune

Rozalina Lăpădatu este un activist, un profesionist care pledează pentru schimbarea socială și responsabilitatea civică, și este unul dintre fondatorii A.P.A.A
Cu mai mult de 20 de ani de experiență în domeniul farmaceutic, atât în domeniul guvernamental cât și privat, al CSR și al ONG-urilor ea deține o experiență unică, acoperind aspecte diferite. Abordarea Rozalinei, inovatoare și angajată în schimbarea socială, a fost recunoscută și recompensată prin diferite premii. Cea mai recent recunoștere a activității Rozalinei și a APAA a fost acordarea în anul 2022 de către Excelenta Sa dl Klaus Iohannis, Președintele României, a Ordinului Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de Cavaler.

DA - Serban Dragosloveanu

Șerban Dragosloveanu

Medic primar Ortopedie-Traumatologie; Doctor în științe medicale, Asistent Universitar, Facultatea de Medicină, UMFCD

Manager Spital - Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor

Medic primar Ortopedie-Traumatologie cu experienta vasta in artroplastia de sold si de genunchi, proceduri efectuate prin chirurgie robotica. In calitate de Manager Interimar al Spitalului Foisor a promovat dezvoltarea spitalului, constructia si renovarea de structuri medicale si administrative, precum si infiintarea si dotarea centrului de cercetare al spitalului in domeniul ortopediei cu tehnologie de ultima ora. Proiectele in care este implicat sunt dezvoltarea de matrite pentru printare 3D a implanturilor temporare de sold alcatuite din ciment cu proprietati antibiotice precum si dezvoltarea de ghiduri si instrumente printate 3D din materiale biocompatibile. Un puternic sustinator al tehnologiilor de digitalizare si integrare a informatiilor pacientului, sprijina dezvoltarea de solutii IT pentru eficientizarea administrativa si a actului medical.

425330702_7520732021290839_873483948600995424_n (2) - Victor Cojocaru

Ștefan Busnatu

Medic primar Cardiolog, Doctor în științe medicale, Conferențiar Universitar, Prorector UMFCD

Prorector Biotehnologii Inovative

CEO DR-HEART

CEO CardiOnline

Teodor blidaru

Teodor Blidaru

Medic Rezident Radiologie și Imagistică Medicală, Asistent Universitar Doctorand

Manager de proiect - Hub-ul de Inovație în Sanatate

Dr. Teodor Blidaru coordonează Hub-ul de Inovatie în Sănătate din România, un parteneriat public-privat care își propune să promoveze inovația în sănătate și politicile inovatoare. Anterior acestei inițiative, Teodor a fost consilier al Ministrului Sănătății, concentrându-se pe dezvoltarea forței de muncă în domeniul sănătății și managementul serviciilor de sănătate. Teodor este în prezent medic rezident în radiologie și imagistică medicală şi doctorand la Universitatea Carol Davila. Teodor are o vastă experiență în implicarea civică, ocupând în trecut poziții de conducere în diverse organizații studențești și de tineret naționale și internaționale. De asemenea, a reprezentat tinerii în calitate de Delegat de Tineret al ONU.

DA - Tudor Oprea

Tudor Oprea

Presedinte - Smart Everything Everywhere (SEE)

Tudor și echipa SEE au coordonat și implementat primele ediții ale proiectului Hackathon4Health, lucrând direct cu peste 300 de participanți și 50 de soluții tehnice care adresau diverse temele de sănătate.
Tudor, împreună cu inca 2 colegi au făcut parte din Guvernul României în 2016 și au implementat GovitHub, hub-ul guvernamental care a strâns peste 2000 de experți IT, 300 de voluntari și 20 de bursieri care au avut că scop digitalizarea administrației publice prin dezvoltarea și implementarea solutiilor tehnice necesare statului. Tudor a fost subsecretar de stat pentru digitalizare in Ministerul Educației în 2021, unde a coordonat prima aplicație pentru concursul directorilor și directorilor adjuncți de școli. Tudor a terminat un Master în Sănătate Publică la Universitatea Umea.

Adrian Buzatu

Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică, UMFCD

Alexandru Diaconu

Co-fondator & CEO - AiGIA Health

Alina Căpitanu

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est

Ana-Maria Ciobanu

Advocacy Director - AmCham Romania

Bruno Velescu

Farmacist primar; Doctor în farmacie, Conferențiar Universitar, UMFCD

Călin Muntean

Vicepreședinte - Societatea Română de Informatică Medicală

Cătălina Constantin

Director - Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog

Cristian Funieru

Medic dentist primar; Doctor în științe medicale, Conferențiar Universitar

Prodecan - Facultatea de Medicină Dentară, UMFCD

Cristian Păun

Profesor Universitar

Prodecan - Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE Bucuresti

Cristina Pârvu

Farmacist primar; Doctor în farmacie, Profesor Universitar, UMFCD

Director - Consiliul pentru studii universitare de doctorat (CSUD)

Elena Ovreiu

Lector - Universitatea Politehnică București

Nicoleta Negulescu

Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Razvan Vulcănescu

CEO & Owner - Veleritas Revelatio Group

Sebastian Ștefănigă

Lector - Universitatea de Vest din Timișoara

Prodecan - Facultatea de Matematică și Informatică

Simona Dima

Profesor Universitar Doctor, UMFCD