Speakers

Georgiana Coșoveanu

Administrator Johnson & Johnson Romania, Director Government Affairs & Policy

Are o vastă experiență națională și internațională în domeniul sănătății, obținută prin poziții de conducere atât în sectorul public, cât și în cel privat. 

De peste 12 ani, s-a alăturat echipei Johnson & Johnson România, iar în prezent este Administrator, membru al Echipei Executive de Conducere și Director Governmental & Affairs & Policy. Are diferite funcții de conducere în cadrul asociațiilor de business și comerț și în industria farmaceutică inovatoare, precum Membru în Comitetul Director al Camerei de Comerț Americane în Romania (AmCham România), Președinte al Comitetului de Sănătate al AmCham, Lider al Grupului de Lucru Healthcare as Investment ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente). La nivel european, este membră a comitetelor strategice ale companiei pentru Departamentul de Afaceri Guvernamentale pentru regiunea EMEA, cu sediul la Bruxelles. Anterior, a ocupat poziții de top management în cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor (1999-2012).

Georgiana a contribuit la dezvoltarea sistemului de sănătate din România, la procesul de integrare a României în Uniunea Europeană, precum și la îmbunătățirea mediului de business și farmaceutic împreună cu autorități naționale, europene și organisme internaționale, prin gestionarea schimbărilor legislative în domeniul politicilor de sănătate și servicii de sănătate, inovație, digitalizare și eHealth, politica medicamentului și accesul pe piață, finanțare, asigurări sociale de sănătate, contractare și rambursare a asistenței medicale, business diplomacy, relații internaționale, strategice și afaceri europene în domeniul sănătății.

Este doctorand în Economie și Afaceri Internaționale, absolventă a Facultatii Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti și deține o diplomă de master în Instituţii şi Managementul Programelor Europene. Are studii postuniversitare cu specializări în Relații Economice Internaționale, Drept, precum şi studii executive avansate „Leadership în Sănătate” cu dublă diplomă Georgetown University şi George Washington University în Washington DC, USA. A fost Research Scholar pentru Berkeley California University și a publicat articole privind politici și finanțarea sistemelor de sănătate, împreună cu alți experți internaționali. Absolventă a Programului Senior Executiv în Managementul Inovației în Sănătate Mondială, EIT Health și a Seminarului pentru Lideri, Institutul ASPEN.

Energia, viziunea strategică, excelența, integritatea și diplomația sunt valori care o conduc, atât în cariera profesională, cât și în viața personală.

Prof. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Prodecan pentru Cercetare Științifică și Inovare, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București

Absolventă a Facultăţii de Medicină şi doctor în Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, este medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. A lucrat în cadrul Institutului Național de Endocrinologie “C.I.Parhon” ca medic, cercetător, cadru didactic, iar în perioada 2006-2015 ca manager. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master „Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”. De asemenea, a urmat mai multe programe de perfecționare în management, de auditor în domeniul calității, de formator și expert în achiziții publice.
Dr. Diana Loreta Păun este membru în asociaţii profesionale naţionale şi internaţionale. A publicat studii şi lucrări științifice în reviste de specialitate recunoscute național și internațional, precum și lucrări în domeniul managementului sanitar. A participat ca director sau membru al echipei în proiecte de cercetare științifică naționale și internaționale precum și în proiecte educaționale și de formare continuă.
Dr. Diana Loreta Păun a fost numită Consilier de Stat la data de 1 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019 a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Conf. Univ. Dr. Alexandru Scafa-Udriște

Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București

Medic primar in cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență din București este și Coordonatorul Centrului de Inovație și e-Health. Interesele sale profesionale s-au concentrat în principal pe cardiologia „de urgență”. Conferențiar Universitar din 2023 și conducător de doctorate, Dr. Scafa și-a concentrat atenția asupra cercetării, în special asupra inteligenței artificiale în cardiologie, cu un accent deosebit pe bolile cardiace ischemice.

Consideră că posibilitățile de dezvoltare ale IA pentru a sprijini medicii și pentru a aduce beneficii pacienților sunt extraordinare și încă aflate într-o fază incipientă de dezvoltare. Desigur, limitele luării deciziilor și aspectele etice trebuie luate în considerare atunci când se utilizează algoritmi de inteligență artificială în practica medicală actuală. Interesul său actual se concentrează asupra beneficiilor potențiale ale aplicațiilor bazate pe IA și asupra oportunităților oferite de telemedicină pentru pacienții cardiaci, în completarea conceptului de medicină de precizie (personalizată).

Prof. Univ. Dr. Carmen Orban

Consilier de Stat, Cancelaria Primului Ministru al României, Guvernul României
Prof. Dr. Carmen Orban a fost numită Consilier de Stat în domeniul sănătății în iunie 2023, deoarece este o personalitate a lumii medicale. Ea este un far al progresului în comunitatea din domeniul sănătății, pledând cu ardoare pentru remodelarea și inovarea sistemului. Viziunea ei se extinde dincolo de limitele asistenței medicale tradiționale, îmbrățișând telemedicina, medicina personalizată și strategiile de îngrijire preventivă.
De la terminarea facultății a avut o carieră medicală constantă, având o creștere fiziologică de la medic rezident până la medic primar, lucrând tot timpul la patul pacientului și a fost de la început cadru universitar, fiind astăzi Profesor Universitar, Șeful Clinicii de Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.
În paralel cu cariera medicală și cea didactică, a desfășurat activitate managerială constantă, fiind manager atât în sistemul privat cât și în cel public. A fost managerul unor spitale extrem de complexe din sistemul de stat, timp de 2 ani la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri și peste 8 ani la Institutul Clinic Fundeni, după care a virat în sistemul privat fiind managerul Grupului Policlinico Di Monza, Grup format din patru spitale.
Unul dintre spitalele acestui Grup, Spitalul de Oncologie Monza, a fost proiectul integrat al doamnei profesor, dezvoltat și construit de la 0 și care a funcționat încă din prima zi de la deschidere, iar după primul an de activitate, după un succes foarte mare, a fost vândut Grupului turcesc Memorial.
Prof dr Orban îmbină armonios atât activitatea medicală cât și pe cea managerială, având ca deziderat siguranța pacientului.
Ea este membră a nouă comitete științifice naționale și a trei grupuri de cercetare științifică și un vorbitor principal la numeroase evenimente. Ea prezintă o activitate publicistică prolifică, publicațiile ei nu numai că servesc drept resurse de neprețuit pentru colegii clinicieni și cercetători, ci și catalizează progrese transformatoare în îngrijirea pacienților și educația medicală.

Asist. Univ. Dr. Alexandru Florin Rogobete

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății

Bogdan Mihai Dumea

Secretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării

În prezent, Bogdan Dumea ocupă funcția de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde este responsabil de implementarea programelor și strategiilor guvernamentale legate de transformarea digitală, inclusiv a domeniilor precum inteligența artificială, cloud computing și securitatea cibernetică.

Anterior, Bogdan Dumea a fost consilier în cadrul Guvernului României, oferind expertiză și sprijin în implementarea politicilor și proiectelor.

A fondat și a condus o companie de soluții IT specializată în dezvoltare de software, cloud computing și integrare AI. Experiența sa în IT include roluri precum Manager de Proiect IT și Dezvoltator Web, în care a conceput diverse soluții software.

Dr. Larisa Mezinu Bălan

Vicepreședinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Ricardo J. Peláez

Counselor for Commercial Affairs, Regional Senior Commercial Officer for Southeast Europe, U.S. Embassy in Romania

Ricardo J. Peláez este un membru de carieră distins al Serviciului Extern Superior. Începând din august 2024, va prelua funcția de Consilier pentru Afaceri Comerciale la Ambasada SUA în România, servind în același timp și ca Ofițer Comercial Senior Regional pentru Europa de Sud-Est.

În funcția sa anterioară, Ricardo a fost Consilier pentru Afaceri Comerciale la Misiunea SUA la Uniunea Europeană în Bruxelles, Belgia. Acolo, a oferit consultanță strategică executivilor americani pe o gamă largă de probleme de politică comercială transatlantică cu UE, susținând programele și operațiunile a 28 de birouri de Comerț și 200 de angajați din Europa. Cu peste 27 de ani de activitate dedicată în Serviciul Comercial al SUA și în Serviciul Extern, Ricardo aduce o bogată experiență și expertiză.

Ricardo și-a perfecționat expertiza în domeniul UE în calitate de Adjunct al Ofițerului Comercial Senior la Ambasada SUA din Madrid, Spania (2017-2020). Înainte de mandatul său în Spania, a ocupat funcția de Ofițer Comercial Senior la Ambasada SUA din Lima, Peru (2013-2017) și de Ofițer Comercial la Consulatul General al SUA din Shanghai, China (2011-2013). Parcursul său în Serviciul Extern a început cu un curs intensiv de un an de limba mandarină la Institutul Serviciului Extern, urmat de o misiune de trei ani ca Ofițer Comercial la Institutul American din Taiwan, în Taipei (2008-2011).

Ricardo și-a început cariera în Serviciul Comercial al SUA în 1997, petrecând un deceniu în birourile din Akron și Cleveland, Ohio. Născut și crescut în Cleveland, Ohio, a obținut o diplomă de licență în arte de la Kent State University și o diplomă de masterat în administrarea afacerilor de la Cleveland State University.

Cristian Sporiș

Președinte, Camera de Comerț Americană în România

Cristian Sporiș, Vice-Președinte al diviziei Corporate Banking, Raiffeisen Bank România este membru al Consiliului Director al AmCham România începând cu anul 2021, iar în prezent este Președinte al organizației, pentru al doilea mandat consecutiv.

Membru al Consiliului Director Raiffeisen Bank România, parte din echipă încă din 2002, Cristian Sporiș a ocupat diferite roluri în poziții cheie în cadrul băncii, contribuind activ la atingerea obiectivelor de creștere sustenabilă a Raiffeisen Bank și la dezvoltarea echipelor pe care le-a condus.

Prin implicarea sa în mai multe comunități de afaceri, contribuie activ la promovarea priorităților economice ale sectorului privat, precum finanțarea sustenabilă și economia circulară.

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Cristian Sporiș este licențiat în “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori”.

Mai multe detalii curând